Forside   |   STX   |   Studieretninger   |   Musik   |  

Studieretningen Musik A + Engelsk A er for dig, som ønsker at udfolde dig gennem musikken og sproget. I studieretningen kommer du til at arbejde med musikken som isoleret fag, men også med musikken i en engelskfaglig og kulturel sammenhæng.

I faget musik lærer du at bruge sang, musikinstrumenter og musikmedier som redskaber til at udtrykke dig i musikalske sammenhænge. Samtidig vil du opleve glæden og den gensidige forpligtelse, der er ved at spille sammen med andre i fx sammenspil, kor, bandaftener og musicalopsætninger. Sammen med fagets mere teoretiske side opnår du viden om musikfagets sprogbrug og metoder til at beskæftige dig med musik fra vores egen kultur her og nu, men også med musik fra tidligere tider og fra andre kulturer. Gymnasiets nye lydstudie, der er af meget høj kvalitet med klaver/computer-arbejdsstationer, giver mulighed for, at du kan beskæftige dig praktisk med musikken på nye måder i skabende, reproducerende og analyserende sammenhænge – fx som producer ved studieindspilninger, mix/remix af sange og opbygning af kreative lydinstallationer.

Med faget engelsk opnår du en viden og en række færdigheder, der gør dig i stand til at orientere dig og agere i en globaliseret verden. Engelskfaget lægger vægt på sprog, litteratur, samfundsforhold samt forskellige medier, hvori engelsk indgår. Du får på denne måde en almen viden om det engelske sprog, engelsksprogede kulturer og samfundsforhold. Tekstlæsning og analyse står centralt i faget, og det er især herigennem, at de sproglige færdigheder trænes og udvikles med henblik på at gøre sproget mere flydende, præcist og nuanceret både mundtligt og skriftligt.

 

Fremtidsmuligheder

Musikstudieretningen er et stærkt tilbud til dig, der brænder for musikken, og som gerne vil udbygge din musikalske kunnen og viden samtidig med, at du igennem musikken, og de øvrige fag, får kompetencer som kommunikation, ideudvikling, performance og samarbejde.

Kort om studieretningen

      Du vil komme til at beskæftige dig med:

  • instrumenter og stemme
  • akkorder og arrangement
  • kultur og sociologi
  • sprog og kommunikation
  • litteratur
  • sociale, politiske og økonomiske forhold.

Mere information

Dette er selvfølgelig kun en kort introduktion til studieretningen, men vi vil meget gerne fortælle dig mere om den og om alt det andet spændende, vi kan tilbyde på Hasseris Gymnasium. Du er derfor meget velkommen til at kontakte os på hg@hasseris-gym.dk eller på telefon 96 32 71 10, hvis du vil høre nærmere eller er interesseret i en rundvisning.

Du kan også finde os på de sociale medier, så du kan holde dig opdateret på, hvad vi går og laver. Find os på Facebook (”Hasseris Gymnasium og IB World School”) eller følg os på Instagram @hasseris.gymnasium og #hasserisgymnasium.